Дотримання санітарно-гігієнічних норм на професійних кухнях у закладах громадського харчування, в будинку, в закладах HoReCa дуже важливо. Тому миючі та чистячі засоби активно використовуються для забезпечення безпечної та гігієнічної обробки посуду, приладдя, поверхонь та інших предметів.
Головний критерій для вибору миючого або чистячого засобу – це його безпечність для здоров'я. Всі побутові засоби для прибирання діляться на два основних типи: миючі засоби без хімії і миючі засоби хімія у яких міститься у високій концентрації.
Миючі та чистячі засоби використовуються для видалення бруду, пилу, плям та інших забруднень з різних поверхонь.
Основні цілі використання миючих та чистячих засобів:
Гігієна: Знищення мікроорганізмів (бактерій, вірусів, грибків), які можуть викликати захворювання та інфекції.
Збереження естетики: Видалення плям, бруду та інших забруднень, які знижують зовнішній вигляд поверхонь, предметів.
Продовження терміну служби матеріалів: Регулярне чищення допомагає підтримувати якість та довговічність різних матеріалів і поверхонь, запобігаючи їхньому зносу та пошкодженню.