Продавець РЕСТІМ розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1245 відгуків
Інтернет-магазин "Рестім"
Фільтри
Ціна
Наявність
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0018:00
  • Вівторок
    09:0018:00
  • Середа
    09:0018:00
  • Четвер
    09:0018:00
  • Пʼятниця
    09:0018:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
+380 (68) 941-24-12
РЕСТІМ
Анна
вул. Комерційна 4, "Житомирголовопостач", Житомир, Україна
resteam.zt@ukr.net+38 068 9 412 412+38 095 0 482 116

Сковорідки

Сковорідка – незамінний атрибут будь-якого кулінара, один з найбільш затребуваних інструментів на кухні.

На якій плиті готуємо?

Тип вашої плити визначає сковорідку.

Для газової плити немає особливої різниці, який профіль і діаметр дна вашої сковороди, і з чого вона зроблена: газ нагріє сковорідку з будь-якого металу.

Електричні плити також не мають підвищених вимог. Правда, бажано, щоб дно сковороди по діаметру збігалося з конфоркою, а саме дно було гладке.

Для індукційної плити годяться звичайні чавунні сковорідки або сталеві сковорідки з нержавіючої сталі, тобто ті, які електризується. Проте вважається, що для такого типу плит оптимальні спеціальні сковороди з багатошаровим товстим дном із феромагнітних сплавів. Але цікаво, що такі сковорідки не дуже довговічні, і підлягають заміні років через 5 після покупки, в основному із-за пошкоджень антипригарного шару.

Який метал краще?

Від типу металу або комбінації металів залежить ефективність сковороди. Саме метал обумовлює, буде сковорода повільно нагріватися і охолоджуватися, дозволить вам швидко регулювати температуру, за якої готується страва.

В даний час сковорідки виготовляють з використанням алюмінію, нержавіючої сталі, чавуну і міді.

На сковорідках з нержавіючої сталі без будь-якого антипригарного покриття готують багато професіонали, так як вона максимально зберігає смак і колір інгредієнтів. З нержавіючої сталі також роблять посуд гриль. Вона довговічна, не боїться ножів і виделок, а також миття відразу після смаження їжі. Легка у догляді, якщо правильно нею користуватися. Мінуси: до неї треба пристосуватися – вчасно перемішувати їжу і гарненько прогрівати масло, інакше страва пристане. А ще на «нержавійці» дуже складно посмажити яйця.

Чавун – прекрасний метал для сковорідки, яку будуть передавати у спадок. Чавунні сковороди міцні, довговічні, важкі, нагріваються не дуже швидко, зате практично до будь-якої температури, довго зберігають і повільно віддають тепло. У таких сковородах виходить відмінне рагу, в них зручно тушкувати птицю, дичину, томити голубці. Чавунна поверхня не боїться металевих щіток і не вимагає спеціальних силіконових лопаточок. Догляд за звичайною чавунною сковородою мінімальний: досить ретельно промити її гарячою водою і просушити. Новомодні рідини для посуду використовувати не потрібно: у процесі експлуатації на чавуні утворюється жирова плівка, яка запобігає пригорання їжі, і видаляти її не варто.

Алюмінієва сковорода нагрівається швидко і рівномірно, і досить швидко остигає. До достоїнств алюмінію відноситься і вага: сковорода з алюмінію легка, як пушинка. Але на цьому всі плюси закінчуються. Алюміній реагує з кислотами, надаючи страв металевий присмак, легко дряпається і деформується. Алюмінієву сковороду можна використовувати на індукційних варильних панелях. Тому виробники посуду комбінують алюміній і нержавіючу сталь, створюючи сковороди з багатошаровим дном, а іноді і стінками. У таких сковородах алюміній укладений між шарами стали, і може проявляти свої прекрасні теплорозподільні властивості без шкоди для блюд, що готуються. Сковороди з чистою нержавіючої сталі теж бувають, але слід враховувати, що такі сковороди нагріваються нерівномірно, так як сталь - не дуже хороший провідник теп

Мідні сковороди – гордість шеф-кухаря. Вони досить дорогі, зате красиві і зручні. Мідний посуд відмінно підходить для приготування блюд, які потребують періодичних змін температури, так мідь швидко остигає і так само швидко нагрівається. При неправильному поводженні такі сковороди часто деформуються і тьмяніють. Тому мідь комбінують з нержавіючої сталлю: це робить сковороду міцніше і довговічніше. Якщо вам у що б то не стало хочеться купити мідну сковороду, а плита у вас індукційна - не біда. Сьогодні продаються спеціальні металеві диски, використовуючи які, можна готувати на індукційної варильної панелі і в алюмінієвих і мідних сковородах і каструлях.

ПРАМНОРМ

 

 

 

 

 

 

 

Розбираємося з покриттям сковорідки

Тефлонове покриття, а саме політетрафторетилен — найбільш ходовий тип покриття сковорідок з алюмінію.

Плюси: легкі за вагою, прості у догляді, можна готувати практично без жиру.

Мінуси: тефлон не можна сильно нагрівати (оптимальна температура – 200 C°), інакше він починає виділяти канцерогенні токсичні гази і, звичайно, він боїться гострих предметів.

Керамічне покриття – це антипригарне покриття не з обпаленої глини, як здається з-за назви, а з нанокомпозитного полімеру з наночастинками піску у складі.

Плюсы: В отличие от тефлоновой сковорода с керамическим покрытием не выделяет вредных веществ при сильном нагреве (можно нагревать до 450 градусов) и прекрасно подходит тем, кто любит готовить с минимальным количеством масла. Она равномерно и быстро прогревается. Кроме того, алюминиевые сковороды с керамическим покрытием относительно легкие.

Минусы: керамический слой боится механических повреждений, падений с высоты, мытья в посудомоечной машине, щелочи и резких перепадов температур, не подходит для индукционной плиты.

Мармурове покриття – це антипригарне покриття з того ж тефлону, але з додаванням мармурових крихт.

Плюси: сковорода з мармуровим покриттям важить легше чавунної, рівномірно і дуже швидко прогрівається. Крім того, на відміну від кераміки і тефлону вона повільніше остигає, менше боїться гострих предметів, випадкових падінь, перепадів температур, а тому має довгий термін служби. А ще така посуд незвичайно і гарно виглядає.

Мінуси: вони випускаються як дешевих, так і в дорогих категоріях, ще один недолік – часто вони продаються без кришок.

Титанове, алмазне, гранітне покриття – нанокомпозитні покриття, надійні і найдорожчі.

Плюси: рівномірний та швидкий нагрів, зносостійкість, не бояться металевих вилок, віночків і лопаток, довговічність, практично не вимагають використання масла, безпечні для здоров'я і максимально наближені до якості чавунного посуду, але при цьому більш легкі.

Мінуси: не підходять для індукційної плити, коштують значно дорожче всіх інших видів сковорідок.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner