Безліч незвичайних предметів, призначення яких часто відомо лише присвяченим майстрам барного мистецтва, складають барний інвентар. Для успішної роботи будь-якого бармену необхідні шейкери, стрейнеры, джиггеры, гейзери, штопори і багато іншого.
Наприклад, з допомогою стрейнеров бармен відокремлює яєчний жовток або лід, барна ложка застосовується для приготування ефектних шаруватих коктейлів, а риммеры використовуються, якщо необхідно нанести декоративний цукровий або сольовий ободок по краю склянки.
Відомо, що багато сил і часу у бармена забирає підтримання стійки в чистоті. Допоможуть в цьому гумові барні килимки. Форма килимків спеціально розроблена для барів і ресторанів, вони практично не займають місця на стійці і запобігають ковзанню предметів по її поверхні. Шипи, покривають гумовий килимок, дозволяють рідини вільно стікати і випаровуватися.
Для зберігання і змішування різних інгредієнтів ідеально підійдуть прозорі ємності з дозатором. Колірне кодування дозволить бармену безпомилково визначити вміст ємності.
В асортимент включені такі пристосування, як шейкери, риммеры, гейзери, ложки бармена, мірні склянки, відкривачки, штопори, дзвінки для барної стійки, а також різні подрібнювачі і багато іншого.
Какие инструменты входят в инвентарь бармена/бариста?
Барный инвентарь еще называют "оружие бармена". И не зря он получил такое название, ведь качество многих напитков, которые делает бармен, зависит не только от его профессионализма, но и от принадлежностей, которым он пользуется. И чтобы "убить" посетителей бара наповал, понадобятся различное оборудование для бара и инструмент.
К барному инвентарю отнесли следующие элементы посуды:
Во владениях бармена должно быть колоссальное количество инструментов, чтобы его работа была комфортной и интересной одновременно. Но бармен также должен следовать некоторым правилам, чтобы инвентарь бармена прослужил как можно дольше: