Як і будь інвентар для професійної кухні, обробні дошки повинні підбиратися відповідно до норм гігієни і потреб закладу. В інтернет-магазині можна купити обробні дошки різних кольорів. Але які саме знадобляться Вам і Вашим кухарям і яку користь можна отримати від них – докладніше читайте нижче.
Наявність різнобарвного інвентарю – це не примха кухаря, а цілком обґрунтована вимога гігієни, закріплена стандартом HACCP.
Принцип поділу простий – сирі продукти не повинні контактувати з готовими; м’ясо, риба, птиця мають нарізатися окремо, щоб уникнути потрапляння бактерій та сторонніх запахів до інших продуктів.
Результат – дотримання гігієнічних норм, комфортна робота персоналу та безпечні, смачні страви для гостей.
Простий асоціативний поділ за кольорами, затверджений стандартом HACCP:
Основна мета використання декількох дошок – забезпечити безпеку приготування їжі, а саме:
На що звернути увагу, окрім кольору розділювальних дощок?
Професійні кухарі найчастіше використовують кольорові пластикові дошки. Вони легкі, водночас міцні та відповідають усім санітарно-гігієнічним нормам. Товщина пластику може становити від 12,5 мм до 40 мм.
Чому професійний інвентар коштує дорожче побутового і за що варто заплатити більше:
Достатньо один раз придбати якісний професійний інвентар, щоб переконатися в усіх його перевагах та ефективно організувати роботу кухні.