Продавець РЕСТІМ розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1246 відгуків
Інтернет-магазин "Рестім"
Фільтри
Ціна
Наявність
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0018:00
  • Вівторок
    09:0018:00
  • Середа
    09:0018:00
  • Четвер
    09:0018:00
  • Пʼятниця
    09:0018:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
+380 (68) 941-24-12
РЕСТІМ
Анна
вул. Комерційна 4, "Житомирголовопостач", Житомир, Україна
resteam.zt@ukr.net+38 068 9 412 412+38 095 0 482 116

Ножі

Здавалося б, що може бути простіше звичайного кухонного ножа — ручка та лезо. Однак не все так очевидно, і правильне застосування цього інструменту — ціла наука! Різні види кухонних ножів призначені для різної роботи і відрізняються один від одного за формою, адже кожен з них пристосований для найбільш комфортного користування.

 

1. Універсальні ножі можуть бути різної довжини, мати пряме або хвилясте лезо без яких-небудь характерних особливостей. Вони призначені для грубого нарізання овочів.

2. Хлібний ніж має міцне довге лезо однакової ширини. Хвиляста ріжуча кромка розпилює хлібну кірку, а м'якоть ріже, не мнучи. Такий ніж підійде і для розрізання кавуна або дині.

3. Овочевий ніж має короткий міцне лезо і зручну ручку, ріжуча кромка рівна і пряма, загострений кінчик. Його використовують для очищення або різання овочів і фруктів. Щоб розріз був ідеальним, його краще робити одним рухом ножа.

4. Ніж для чищення — маленький легкий, з увігнутим лезом і гострим кінчиком. Викривлене лезо зручно для обробки округлих поверхонь овочів і фруктів, а гострий вигнутий кінчик — для вирізування зіпсованих місць.

5. Ніж для нарізки має довге лезо з нешироким полотном і гладкою ріжучою кромкою. Він призначений для акуратного нарізування на тонкі скибочки шинки, смаженого м'яса, копченої риби.

6. Ніж для м'яса зігнутої форми з розширюється до кінчика клинком. Така форма дозволяє концентрувати зусилля на тому чи іншому ділянці леза, щоб розрізати жилаве жорстке м'ясо.

7. Філейний ніж — самий вузький і довгий, призначений для відрізання тонких і рівних шматків м'яса або риби. Щоб розріз був ідеальним, його краще робити одним рухом ножа.

8. Ніж для зрізання м'яса з кісток має характерне змінюється по ширині лезо, яке розширюється біля основи і звужується до загостреного кінчика, ріжуча кромка вигнута. Таке лезо дозволяє проникнути всюди.

9. Кухарський ніж забезпечений широким і важким клинком, який дозволяє рубати капусту, овочі або зелень.

10. Японський кухарський ніж на відміну від звичайного має опущене вістрі і пряму різальну кромку. Він використовується для суші і сашимі, а також для нарізки грибів і імбирного кореня, оброблення м'яса та риби.

11. Ніж для м'якого сиру має в своєму прямому лезі заглибини або отвору, щоб уникнути прилипання сиру. На його кінці може бути двузубчатая вилочка для перенесення скибочок з дошки на тарілку.

12. У ножа для томатів довге лезо, нешироке і хвилясте, щоб без проблем розрізати щільну шкірку, не пом'явши м'якою середини. Такий ніж підходить для різання будь-яких фруктів і овочів з твердою шкіркою та ніжним м'якушем.

13. Кухонний топірець зручний для оброблення великих шматків м'яса. На відміну від інших ножів сокирою ріжуть рухами не вздовж розрізу, а вглиб нього.

Как правильно ухаживать за ножами?

Хорошие и качественные кухонные ножи стоят недешево, и любой хозяйке хочется, чтобы инструмент послужил ей как можно дольше. Залог долговечности кухонного инструмента заключается в правильном уходе.

1. Не следует хранить ножи с другими столовыми приборами, иначе они быстро затупятся. Хорошим вариантом хранения ножей может стать магнитная доска на стене или специальная подставка. Залог долговечности кухонного инструмента заключается в правильном уходе.

2. Мыть ножи нужно сразу после использования и не бросать их в раковину с другой посудой — так они могут подвергнуться коррозии и затупиться. Особое внимание стоит уделить пространству у основания лезвия ножа — на нем могут остаться частички пищи и привести к размножению бактерий. Чистый нож лучше сразу вытереть насухо.

3. Не стоит проверять ножом готовность горячих блюд: от сильного перепада температур клинок может стать хрупким и потускнеть.

4. Краще уникати обробних дощок з мармуру, кераміки і скла — вони сильно туплять ножі. Правильніше використовувати для нарізання продуктів дошки з бамбука, твердих порід дерева або пластику.

5. Не варто забувати періодично підточувати ножі і не перестаратися! Можна віддати їх на заточку в спеціальну майстерню або зробити це вдома самостійно.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner