Ємності для зберігання, блюда для презентацій, підноси — це незамінні предмети в будь-якому закладі громадського харчування або в супермаркеті з відділом кулінарії.
Такий посуд потрібен для:
організованого зберігання продуктів;
ефектної презентації готових страв;
зручного розміщення їжі на лініях роздачі.
Меламіновий посуд входить до трійки найпопулярніших товарів для закладів громадського харчування
Чому саме варто звернути увагу на посуд з меламіну? У чому його переваги? І чи є обмеження у використанні таких контейнерів?
Довговічність меламінових блюд для викладки
Меламіновий посуд — міцний та довговічний. Він розрахований на суворі умови закладів громадського харчування. Велика відвідуваність, часте використання, контакт зі складними середовищами (кислими і солоними) — меламін не «боїться» нічого.
Цей термореактивний пластик не розбивається при падінні. На відміну від кераміки, яка б’ється багато і часто. Щоб меламінове блюдо розбилося, треба його впустити на кахель або асфальт, багато разів, навмисно і з зусиллями.
Допустимий температурний діапазон
Мінімальна температура, на яку розрахований меламіновий посуд — 20°C. Це означає, що він підходить для зберігання продуктів у морозильних камерах.
Максимальна температура, яку «витримує» пластик на основі меламінформальдегідної смоли + 120°C. Але управління по санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів FDA рекомендує використовувати такий посуд при температурі не вище + 70°C.
Низька теплопровідність посуду з меламіну
Меламін — матеріал з низькою теплопровідністю. У такому посуді кухареві, офіціантові або продавцеві легко втримати гарячу страву, тому що сама ємність не нагрівається.
Крім того, в меламіновому посуді їжа довше залишається гарячою. Це безсумнівна перевага у закладах громадського харчування. Такий посуд прекрасно підійде для розміщення страв на лініях роздачі.
Простий догляд
Поверхня меламінового посуду — гладка і непориста. На ній не утворюються застарілі плями. Мити такий посуд просто. Абразивні засоби використовувати не рекомендовано, щоб не пошкодити глянсову поверхню. Але вони і не знадобляться. Ємності легко відмиваються від забруднень звичайним миючим засобом.
Посуд з меламіну допоможе прискорити робочі процеси в закладі, тому що:
його можна мити в посудомийній машині;
він швидко висихає;
він легко штабелюється;
його легко переміщати та замінювати на вітрині.
Обмеження
Меламіновий посуд не підходить для розігрівання страв в мікрохвильовій печі або духовці.
А ось щодо використання продуктів обмежень немає. Меламін стійкий до впливу кислот і солоного середовища. Такий посуд підходить для зберігання та презентації будь-якої їжі.
Меламінові блюда — це оптимальний варіант для:
організованого зберігання продуктів;
естетичного заповнення вітрин;
якісної та ефектної презентації страв;
зручної викладки товарів на лініях роздачі.