Кошик
196 відгуків
Інтернет-магазин "Рестім"
Фільтри
Ціна
Наявність
Акція
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0018:00
  • Вівторок
    09:0018:00
  • Середа
    09:0018:00
  • Четвер
    09:0018:00
  • Пʼятниця
    09:0018:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
+38068 9 412 412
+38068 7 412 412
РЕСТІМ
Анна
УкраїнаЖитомирська областьЖитомирвул. Комерційна 4, "Житомирголовопостач"
resteam.zt@ukr.net+38 068 9 412 412+38 068 9 412 412

Обробні дошки

Як і будь інвентар для професійної кухні, обробні дошки повинні підбиратися відповідно до норм гігієни і потреб закладу. В інтернет-магазині можна купити обробні дошки різних кольорів. Але які саме знадобляться Вам і Вашим кухарям і яку користь можна отримати від них – докладніше читайте нижче.

1 2 ... 4

Наявність різнобарвного інвентарю – це не примха кухаря, а цілком обґрунтовані вимоги гігієни, стандартом HACCP. Принцип поділу простий – сирі продукти не повинні перетинатися з готовими; м'ясо, риба, птиця повинні нарезаться окремо, щоб виключити проникнення бактерій і запаху на інші продукти. Результат – дотримання норм гігієни, комфортна робота персоналу, безпечні і смачні страви для гостей.

Просте асоціативне поділ за кольорами описано та затверджено в стандарті HACCP:

  • Белые – для молочных продуктов
  • Зеленые – для овощей
  • Синие – для морепродуктов
  • Желтые – для сырой птицы
  • Красные – для сырого мяса

Главная цель использования нескольких досок – обеспечить безопасность приготовления пищи, а именно: предотвратить распространения инфекции, исключить контакт сырых и готовых продуктов, предотвратить смешения запахов и вкусов разных продуктов.

На что обратить внимание, кроме цвета разделочных досок?

Найчастіше професійні кухарі використовують обробні дошки з пластику різного кольору. Вони досить легкі, при цьому міцні і відповідають гігієнічним вимогам. Товщина пластика може бути від 12,5 мм до 40 мм

Професійний інвентар коштує дорожче побутового. І ось за що варто заплатити більше:

  • Матеріал, який досить міцний, щоб швидко не покритися подряпинами, при цьому досить м'яка, щоб не затупити ніж.
  • Властивість вбирати запахи і вологу.
  • Наявність зручних отворів для підвішування.
  • Наявність гумових ніжок для зручного фіксування на столі.
  • Простота чищення.
  • Хімічна стійкість.
  • Наявність на деяких моделях канавок для запобігання стікання рідини при нарізці на стіл.

Досить купити професійний інвентар, щоб переконатися у всіх його плюсах і правильно організувати роботу кухні.