Як і будь інвентар для професійної кухні, обробні дошки повинні підбиратися відповідно до норм гігієни і потреб закладу. В інтернет-магазині можна купити обробні дошки різних кольорів. Але які саме знадобляться Вам і Вашим кухарям і яку користь можна отримати від них – докладніше читайте нижче.
Наявність різнобарвного інвентарю – це не примха кухаря, а цілком обґрунтовані вимоги гігієни, стандартом HACCP. Принцип поділу простий – сирі продукти не повинні перетинатися з готовими; м'ясо, риба, птиця повинні нарезаться окремо, щоб виключити проникнення бактерій і запаху на інші продукти. Результат – дотримання норм гігієни, комфортна робота персоналу, безпечні і смачні страви для гостей.
Просте асоціативне поділ за кольорами описано та затверджено в стандарті HACCP:
Главная цель использования нескольких досок – обеспечить безопасность приготовления пищи, а именно: предотвратить распространения инфекции, исключить контакт сырых и готовых продуктов, предотвратить смешения запахов и вкусов разных продуктов.
На что обратить внимание, кроме цвета разделочных досок?
Найчастіше професійні кухарі використовують обробні дошки з пластику різного кольору. Вони досить легкі, при цьому міцні і відповідають гігієнічним вимогам. Товщина пластика може бути від 12,5 мм до 40 мм
Професійний інвентар коштує дорожче побутового. І ось за що варто заплатити більше:
Досить купити професійний інвентар, щоб переконатися у всіх його плюсах і правильно організувати роботу кухні.