Продавець РЕСТІМ розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1246 відгуків
Інтернет-магазин "Рестім"
Фільтри
Ціна
Наявність
Графік роботи
  • Понеділок
    09:0018:00
  • Вівторок
    09:0018:00
  • Середа
    09:0018:00
  • Четвер
    09:0018:00
  • Пʼятниця
    09:0018:00
  • Субота
    Вихідний
  • Неділя
    Вихідний
Контакти
+380 (68) 941-24-12
РЕСТІМ
Анна
вул. Комерційна 4, "Житомирголовопостач", Житомир, Україна
resteam.zt@ukr.net+38 068 9 412 412+38 095 0 482 116

Каструлі

"Хороша каструля - хороший обід", - говорить французьке прислів'я

Зручність приготування їжі і смак страв залежать не тільки від умінь кухарів, але і від того, яку кухонне начиння вона використовує. Неякісна каструля здатна зіпсувати навіть найкращі інгредієнти. Вони можуть пригоріти, нерівномірно приготуватися або придбати специфічний присмак. Не менше проблем виникає з чисткою низькопробної посуду.Питання хорошого якості каструль далеко не завжди пов'язаний з ціною.

Каструлі з нержавіючої сталі

Тип плити:

  • газова;
  • електроплита з чавунними конфорками (тільки нержавіюча сталь з багатошаровим дном);
  • електрична плита з склокерамічною поверхнею;
  • індукційна плита (тільки посуд з вбудованими в дно магнітними дисками);

Переклад:

  • не боїться механічних пошкоджень, тому можна не думати про те, який заважати ложкою суп і яким ополоником його розливати;
  • довговічна;
  • не вимагає спеціального догляду;
  • можна мити в посудомийній машині;
  • в ній можна зберігати їжу в холодильнику, т. к. посуд стійка до впливу харчових кислот і лугів;

Недоліки:

  • їжа може пригорати,
  • сталь невисокої якості може виділяти під час готування залізо, яке не небезпечно для здоров'я, але може вплинути на смак приготовленої їжі.

Як зробити правильний вибір:

  • вибирайте перевірених виробників, оскільки у випадку з нержавійкою складно відрізнити хорошу сталь від поганої тільки по зовнішньому вигляду, а маркування на неякісної посуді дуже часто не відповідає дійсності;
  • вибирайте сталь товщиною не менше 0,6 мм; щоб їжа не пригоріла, вибирайте каструлю з багатошаровим дном.

 

Емальована сталь

Тип плити:

  • газова;
  • електроплита з чавунними конфорками;
  • електрична плита з склокерамічною поверхнею;
  • індукційна плита (тільки посуд з вбудованими в дно магнітними дисками).

Переклад:

  • доступна ціна;
  • в ній можна зберігати їжу в холодильнику, т. к. посуд стійка до впливу харчових кислот і лугів;
  • вона є відмінним варіантом для приготування варення, маринадів і солінь;

Недоліки:

  • недовговічність, на емалі часто з'являються відколи, після чого, посуд не рекомендують використовувати;
  • посуд боїться різких перепадів температур;

Як зробити правильний вибір:

  1. уважно оглянути внутрішню поверхню каструлі, на ній не повинно бути нерівностей, сколів, точок або напливів;
  2. вибирайте сталь товщиною не менше 0,8 мм;
  3. посуд не повинна бути занадто легкою;

 

Алюміній

Тип плити:

  • газова;
  • електроплита з чавунними конфорками;
  • електрична плита з склокерамічною поверхнею;
  • індукційна плита (полірований алюміній зі сталевим дном);

Переклад:

  • ціна;
  • алюмінієвий посуд не іржавіє;
  • висока теплопровідність, тому менше часу на приготування їжі;
  • посуд з алюмінію дуже легка;
  • в алюмінієвому посуді зручно кип'ятити молоко.

Недоліки:

  • посуд з тонкими стінками легко деформується;
  • їжа легко пригорає;
  • в алюмінієвому посуді не можна зберігати їжу після приготування. Смак її зміниться не в кращу сторону, тому відразу після приготування, краще перекласти в скляний або керамічний посуд;
  • алюміній не любить контакту з кислотами і лугами, тому в них не варто готувати кислі продукти (щі, кислі томатні соуси і маринади);
  • існують різні думки щодо шкоди алюмінієвого посуду.

Як зробити правильний вибір:

Вибирайте посуд з литого алюмінію з товстими стінками, вона буде менше деформуватися. До того ж литий алюміній міцніше і довговічніше, ніж штампований.

 

Каструлі з антипригарним покриттям

Тип плити:

  • газова; (краще вибирати посуд з проточкою);
  • електроплита з чавунними конфорками;
  • електрична плита з склокерамічною поверхнею (товщина дна не повинна бути менше 3 мм, інакше посуд може деформуватися);
  • індукційна плита;

Переклад:

  • їжа не пригорає і не окислюється;
  • каструлю можна використовувати для тушкування і смаження;
  • посуд стійка до забруднень і легко миється;
  • у посуді з алюмінієвим дном і з проточкою (борозенками або канавками на дні) ви приготуєте їжу швидше.

Недоліки:

  • не можна користуватися металевими аксесуарами під час приготування, тільки дерев'яними або силіконовими;
  • не можна використовувати абразивні чистячі засоби;
  • проточка дна на сучасній посуді вимагає більш ретельного догляду. Щоб не допускати сильного нагару, дно потрібно ретельно відмивати після кожного використання;
  • тефлонове покриття недовговічне, як тільки на каструлі з'являються подряпини, її не рекомендується використовувати.

Як зробити правильний вибір:

  1. Вибирайте посуд з потовщеним дном.
  2. Перед покупкою перевіряйте покриття, воно має бути ідеально гладким.
  3. Не вибирайте занадто дорогий посуд з тефлоном, вона не прослужить дуже довго в будь-якому випадку.

Чавун

Тип плити:

  • газова;
  • електроплита з чавунними конфорками;
  • електрична плита з склокерамічною поверхнею);
  • індукційна плита;

Переклад:

  • посуд не деформується;
  • не боїться подряпин і може служити все життя;
  • ідеальна для страв тривалого приготування: плову, гасіння;
  • страви виходять особливо смачними, т. к. тепло розподіляється рівномірно і довго зберігається.

Недоліки:

  • вага, велика каструля з супом буде важити близько 8 кг;
  • посуд схильна до утворення іржі, тому після миття обов'язково слід ретельно витирати, а також рекомендується змащувати олією;
  • з-за ваги і певних властивостей чавуну краще не зберігати приготовлені продукти.

Як зробити правильний вибір:

  1. Вибирайте темний, пористий чавун.
  2. Якщо каструля з чавуну легка — це ознака того, що вона не якісна.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner