Не только профессиональные повара, но и опытные домохозяйки не рекомендуют повторный разогрев блюд, поскольку это значительно ухудшает их вкусовые и питательные качества, а также внешний вид. Но делать это совсем не обязательно. Производители предлагают мармиты, блюда с подогревом и чафиндиши. Они встречаются в профессиональной и реже в домашней кухне.
Мармит используеться при проведении банкетов в ресторане,кафе. Ароматная, вкусная и горячая еда как можно дольше - то, что нужно для обычного обеда или праздника. Имеют небольшую форму и отлично смотряться на столах.
Чафиндиш – це спеціальне теплове обладнання, яке призначене для зберігання різних страв у гарячому стані кілька годин. Це можуть бути супи або борщі, закуски або соуси, гарніри, рибні або м'ясні страви.
Чафиндиш - дуже важливо для будь-якого пункту живлення.Пряме призначення чайфиндишей - підтримання температури і розігрівання їжі до 65-70°С . Така температура підтримується за рахунок горіння гелю або сухого спирту, який знаходиться під підставою чафиндиша. Це дуже зручно в умовах обслуговування банкетів або фуршетів, коли відсутній прямий доступ до електричної мережі.