В давнину люди їли черепашками, потім стали робити ложки з дерева, і по мірі зростання цивілізації збільшувалася різноманітність ложок.
Десертна ложка – «молодша дочка» з числа столових приладів, які підрозділяються на безліч видів. У необхідний мінімум десертна ложка, звичайно, не входить, десерт можна вживати і чайною ложкою і, звичайно, ніхто не заборонить Вам вживати десерти з допомогою звичайної столової ложки, але використовувати призначений спеціально для цього прилад – більш естетично.
Цією ложкою їдять десерт (тістечка, торти, фрукти, цукерки, мус, пудинг, каші, яєчню). Десертна ложка призначена для вживання солодощів, які подають в креманках і десертних тарілках.
За обсягом в десертній ложці вміщується в середньому 10 мл, у чайній ложці – 5 мл, а в їдальні – 15 мл