Кожен напій любить "свій" келих або фужер. Від правильності посуду навіть залежить смак напою.
Правильний вибір келихів для кожного конкретного випадку – це не тільки дотримання норм етикету і правильної сервірування. Будь фужер, крім естетичної функції, повинен розкривати всі тонкощі, аромати і смакові якості напою. Ніхто не посперечається з простою істиною, що смак і аромат улюбленого напою посилюються, якщо налити його в підходящий посуд.
Погодьтеся, наливати пиво у винний келих або міцні напої — в пивній, — значить суперечити елементарній логіці. Простіше запам'ятати види келихів і дивувати гостей елегантною сервіровкою і подачею вишуканих напоїв. Призначення та різновиди посуду для напоїв запам'ятати нескладно! Умовно їх можна розділити на кілька великих підгруп: для вина, шампанського та інших ігристих вин, коктейльні келихи, посуд для віскі і бренді, чарки для лікерів і для горілки. Дізнаємося детальніше про основні види.